Onze seizoensproducten zijn grotendeels biologisch, van zaadvaste rassen en lokaal geteeld op de volle grond. Naast producten van eigen bodem bieden wij een ruime selectie groenten aan uit Italië, waar langere seizoenen gelden en de gewassen meer zon krijgen. Daarbij leveren wij naar wens ook groente en fruit buiten het seizoen, dagvers van de markt.
VERSTAND VAN AUTHENTIEKE SMAAK
Onze groente- en fruitafdeling wordt gerund door oud-kok Olaf de Meij. Naast het waarborgen van de kwaliteit en versheid van de producten, is Olaf ook continu bezig om het assortiment verder te ontwikkelen. Zijn streven is om in de toekomst enkel nog seizoensproducten te leveren. Dankzij zijn culinaire achtergrond heeft Olaf niet alleen verstand van authentieke producten, maar ook van bereidingen en smaakcombinaties – en hij staat dagelijks klaar om zijn passie en kennis met je te delen!
Zorgvuldig geselecteerd
Net als onze partners vinden wij het belangrijk om de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan. Dat brengt soms uitdagingen met zich mee, want de natuur kan grillig zijn. Het is ons streven om, ook dan, hoogwaardige producten van constante kwaliteit te leveren. Daarom worden alle producten bij binnenkomst op onze groente en fruitafdeling eerst onderworpen aan een zorgvuldige selectie. Zo zorgen we het hele jaar door voor eerlijke, verse producten van topkwaliteit.
Lokaal & duurzaam geproduceerd
Wij werken samen met Europese boeren en tuinders die zich inzetten voor biodiversiteit en waar mogelijk kiezen voor oorspronkelijke rassen. Zulke gewassen worden vooral verbouwd in de volle grond, waaruit ze volop mineralen en voedingsstoffen kunnen opnemen. Daarnaast wordt er met de seizoenen mee gezaaid en geoogst. Op deze manier krijgen de vruchten en groenten de kans zich optimaal te ontwikkelen en smaken ze op hun best.
Asperges van de volle grond
De asperge is een écht seizoensproduct. Het Nederlandse witte goud is slechts van april tot eind juni vers beschikbaar. Onze witte asperges zijn van topkwaliteit en worden geteeld door Dave Duijf in Limburg, in de onverwarmde volle grond. Nadat de asperges gestoken en gesorteerd zijn komen ze direct naar ons toe, zodat wij ze zo vers mogelijk kunnen uitleveren. Naast het witte goud uit de koude Limburgse grond hebben we in het voorjaar ook Franse Pertuis, wilde Italiaanse, biologische Spaanse én paarse asperges beschikbaar.
Calçots
Calçots zijn een product dat wat ons betreft meer aandacht verdient. Deze voorjaarsgroente ligt qua smaak tussen de prei en lente ui in en wordt gebruikt om calçotada te maken, een traditionele Catalaanse specialiteit. De calçots worden geroosterd op op open vuur tot ze volledig zwartgeblakerd zijn. Door ze vervolgens van hun verkoolde buitenste bladeren te ontdoen wordt een perfect gegaarde kern onthuld: zacht en wit, met een waanzinnige zoete, rokerige smaak. Onze calçots zijn geteeld in de volle Nederlandse grond door Huibertus en worden geoogst van maart tot en met mei.
Sorrento citroenen
De limone di Sorrento is niet zomaar een citroen. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze wereldberoemde citrusvrucht uit Sorrento, een kustplaats ten zuiden van Napels. Waarom juist hier de beste citroenen groeien heeft te maken met de vulkanische grond — de nog altijd actieve Vesuvius ligt nog geen 20 kilometer verderop — en het ideale microklimaat vlak bij zee. Het sappige, mineraalrijke vruchtvlees van de geliefde citroen zit verpakt in een kenmerkende dikke schil vol etherische oliën. Het zijn deze aromatische oliën die de Limoncello di Sorrento IGP zijn onweerstaanbare smaak, kleur en stroperigheid geven. Een groot deel van de oogst wordt dan ook lokaal gebruikt voor het maken van deze authentieke likeur, maar enkele citroenen ontsnappen de regio en vinden hun weg naar Baambrugge.
Smaakmakers uit eigen tuin
Aangrenzend aan de Lindenhoff boerderij ligt een bijzondere plek verscholen: de Open Tuin. Hier gaan Jonathan, Cor & hun team de uitdaging aan om mooie producten te produceren én mensen met een verslavingsachtergrond te helpen in hun herstel. In de tuin worden zij gezien als volwaardige medewerkers. Zo leren ze in een veilige omgeving met verantwoordelijkheden om te gaan en ervaren dat ze, soms voor het eerst, volop meedoen in de maatschappij. In de tuin wordt met de seizoenen mee geteeld en groeien allerlei verschillende plantenrassen en -soorten door elkaar heen. Die diversiteit, in combinatie met natuurlijke bestrijders, groencompost en mest van de boerderij, houdt de bodem gezond. Zo worden er eerlijke, smaakvolle producten geoogst: van mini prei, venkel en radijsjes tot kleurrijke eetbare bloemen!
Contact
We helpen je graag persoonlijk verder. Bel direct of stuur een mailtje.
contactgegevens
Adres: Rijksstraatweg 9c, 1396 JC Baambrugge