Bôtan Distillery

Bôtan Distillery is een smaakinstituut van superieure Non-Alcoholische Distillaten. Zij distilleren en kweken zelf kruiden en bloemen gedreven door tijd, terroir en vakmanschap.

De oprichters van Bôtan Distillery keerden terug naar de natuur. Samen met culinaire kruidendokter Wim Maes bestudeerden ze kruiden, bloemen, specerijen van over de hele wereld. Hun missie: non-alcoholische distillaten maken van pure ingrediënten uit de natuur. Authenticiteit speelde hierbij een grote rol. Uiteindelijk lukte het ze om een baanbrekende vloeistoftechnologie te ontwikkelen, waardoor het mogelijk is het volledige smaakpalet van kruiden te vangen. Het resultaat, smaakvolle dranken: cocktails, wynes en spirits. 

Terug naar de oorsprong

Het Antwerpse Bôtan Distillery keert terug naar de oorsprong voor smaak zonder alcohol: Natuur. Het niet-alcoholisch instituut ontwikkelt en produceert enkel ambachtelijke niet-alcoholische dranken die ze mengen uit echte ingrediënten die ze zelf kweken in Schoten en Nijlen.

Kruidenvelden

“Wat een wijnmaker doet op zijn wijndomein, doen wij op onze kruidenvelden en onze distilleerderij. We oogsten en kweken onze kruiden zelf, waarna we deze single distilleren om vervolgens te blenden tot niet-alcoholische Botanical Spirits, Botanical Cocktails en Botanical Wynes.” – Ina Averhals, medeoprichter Bôtan Distillery.  

SMAAK EN COMPLEXITEIT ZIJN EEN CREATIE VAN TERROIR, MICROKLIMAAT EN AMBACHT

Het microklimaat is een spel tussen terroir, klimaat en ambacht. Het terroir van de nieuwe plantage van Bôtan Distillery bestaat voornamelijk uit leem en zand, een uitdagender terroir voor de kruiden in tegenstelling tot de velden in Schoten. Het microklimaat beïnvloedt de groeiomstandigheden. Het wordt bepaald door een combinatie van temperatuur, windrichting, neerslag, maar ook de stand van de zon. De derde speler is ambacht. Dankzij de kennis en ervaring kunnen ze de invloed van het terroir en het microklimaat beïnvloeden. Uiteindelijk wint de natuur altijd, maar door te communiceren met de natuur kunnen ze invloed uitoefenen.


Contact

Kom jij langs op onze boerderij om onze producten en unieke manier van werken te ervaren?
We zien je graag. Maak direct een afspraak.

Adres: Rijksstraatweg 9c, 1396 JC Baambrugge