Brood vanmenno

In zijn broodbakkerij in IJsselstein maakt Menno rustieke stokbroden, Normandische landbrood en biologisch desembrood van ongecorrigeerd Frans meel, water, zeezout en een beetje gist of zelfgekweekt zuurdesem.

Meer dan tien jaar geleden vertrok Menno naar Frankrijk om echt Frans brood te leren bakken; zuiver brood, zonder hulpstoffen en chemische trucjes. Na een professionele bakkersopleiding in Rouen ging hij werken bij één van de beste bakkers in Parijs. Daar leerde hij desembroden bakken met op molensteen gemalen biologisch meel, in een houtgestookte steenoven.

EEN EIGEN BAKKERIJ

Een jaar na terugkomst in Nederland begon Menno in Rotterdam zijn eigen, echt Franse bakkerij. Al snel wisten vele topchefs zijn brood te vinden en groeide het bedrijf uit zijn jasje. In 2009 opende hij daarom een unieke broodbakkerij in IJsselstein. Hier komen handwerk en machines samen om Menno’s ambachtelijke desembrood, Franse stokbrood en Normandische landbrood op grotere schaal te produceren, zonder concessie te doen aan zijn recepturen en ingrediënten.

BROOD ZOALS BROOD BEDOELD IS

In de moderne bakkerij worden nog steeds brood gemaakt zoals de Fransen dat doen: met ongecorrigeerd Frans meel van fantastische kwaliteit (T65 tradition française), zonder onnodige toevoegingen. Het deeg wordt kort gekneed en krijgt daarna de tijd om te rusten en aroma’s te ontwikkelen, voordat het gebakken wordt op de stenen vloer van de oven. Het resultaat is brood zoals brood bedoeld is: heerlijk geurend met een knapperige korst, een onregelmatige structuur en een volle, pure smaak.


Contact

Kom jij langs op onze boerderij om onze producten en unieke manier van werken te ervaren?
We zien je graag. Maak direct een afspraak.

Adres: Rijksstraatweg 9c, 1396 JC Baambrugge