Frietboutique

Pebbles en Sammy gebruiken duurzame Agria-aardappelen van de boer in Zeeland. Ze wassen en snijden de aardappels zelf met de hand en bakken de friet voor. Zo weten ze zeker dat ze knapperig van buiten en zacht van binnen geserveerd worden.

HET WAS LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT

Toen Pebbles en Sammy elkaar voor het eerst zagen op Ibiza, werden ze meteen vrienden. En vanuit die vriendschap kregen zij dromen. Dromen om samen dingen te doen. Om mensen blij te maken met kleine geluksmomentjes, zoals ijs en friet. Die dromen kwamen snel uit, want in 2013 begonnen zij hun eerste winkel in Amsterdam. En na die eerste winkel volgden er al snel meer. Op 2 februari openen zij alweer de vijfde winkel in Laren.

Sammy Berendsen (1988)

Sammy Berendsen (1988)
Sammy groeide op in Soest in een familie die altijd bezig was met ondernemen. Ze wist al heel jong dat ze iets wilde doen in de horeca. Haar grootste droom was een eigen pannenkoekenrestaurant. Tijdens haar studie bedrijfseconomie begon ze te fantaseren over ondernemen. En toen zag ze het perfecte pand aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam.

Pebbles van Noorden (1988)

Pebbles groeide op in Rotterdam. Tijdens haar opleiding Middelbare Hotelschool werkte ze in de mooiste hotels en restaurants van Nederland. Ze hield ook veel van horeca en ondernemen, net als Sammy. Na één gesprek met Sammy wist Pebbles dat ze dit samen wilden gaan doen. Ze stopte met haar baan bij evenementen om te gaan ondernemen in Amsterdam. Maar ze had één voorwaarde: op een dag wilden ze ook een winkel in Rotterdam.

WAT MAAKT DE FRIET VAN FRIETBOUTIQUE ZO UNIEK?

Pebbles en Sammy gebruiken duurzame Agria-aardappelen van de boer in Zeeland. Ze wassen en snijden de aardappels zelf met de hand en bakken de friet voor. Zo weten ze zeker dat ze knapperig van buiten en zacht van binnen geserveerd worden.

 

DE WINKELS

Ze hebben nu winkels in Amsterdam en Rotterdam (binnenkort ook in Laren). De winkels zijn elke dag open en zorgen er elke dag voor dat de gasten blij verrast worden.

“En het leukste is: iedereen houdt van ijs en friet. Dus iedereen komt bij ons langs. Van zakenvrouwen tot zwervers en van ouders met kinderen tot stelletjes op hun eerste afspraakje. Want liefde gaat door de maag, zeggen ze”, aldus Sammy en Pebbles.

 

FRIETBOUTIQUE X HORECA

Vijf jaar geleden fietste Sammy en Pebbles met warme frietjes over de grachten van Amsterdam om ze te laten proeven aan de beste koks van de stad. Ze hoopten dat ze de friet zo lekker zouden vinden dat ze het op hun menukaart wilden zetten. En dat gebeurde.

Nu is de friet van Frietboutique niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. De friet wordt geserveerd in de beste restaurants, niet alleen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, maar ook daarbuiten dankzij Lindenhoff. Ze willen niet per se de grootste zijn van Nederland, maar wel de lekkerste.

En als het even kan, gaan ze elk jaar even weg naar de plek waar alles begon, Ibiza.


Contact

Kom jij langs op onze boerderij om onze producten en unieke manier van werken te ervaren?
We zien je graag. Maak direct een afspraak.

Adres: Rijksstraatweg 9c, 1396 JC Baambrugge