Pieter van meel

Familiebedrijf Pieter van Meel Wild & Gevogelte selecteert al jaren het mooiste wild voor Lindenhoff. Écht wild, afkomstig uit de vrije natuur en zo veel mogelijk uit Nederland.

Pieter van Meel groeide op in de polder ten noorden van Amsterdam, dat in de jaren ’60 bekend stond om de vele poeliersbedrijven die daar waren gevestigd. Pieter werd al jong gegrepen door het ambacht en leerde alles over kippen houden, fokken, vangen, slachten en panklaar maken. Ook ging hij graag mee op jacht in de polder. Hij opende al op twintigjarige leeftijd zijn eigen poelierswinkel, waar hij klein wild, kip en ander gevogelte van topkwaliteit verkocht.

Pieter van Meel

Pieter van Meel groeide op in de polder ten noorden van Amsterdam, dat in de jaren ’60 bekend stond om de vele poeliersbedrijven die daar waren gevestigd. Pieter werd al jong gegrepen door het ambacht en leerde alles over kippen houden, fokken, vangen, slachten en panklaar maken. Ook ging hij graag mee op jacht in de polder. Hij opende al op twintigjarige leeftijd zijn eigen poelierswinkel, waar hij klein wild, pluimvee en gevogelte van topkwaliteit verkocht.

Onderscheidend in wild

Het duurde dan ook niet lang voordat zijn producten werden opgemerkt door topkoks. In 1984 opende Pieter van Meel een nieuwe onderneming en ontwikkelde zich tot een zeer gewaardeerde leverancier voor de Nederlandse horeca. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door de drie zoons van Pieter; Thomas, Wijnand en Maurits aan wie hij zijn passie voor het vak onmiskenbaar heeft doorgegeven.

LOKAAL SEIZOENSWILD

Tegenwoordig biedt Pieter van Meel Wild & Gevogelte ook een uitgebreid assortiment van groot wild, onder andere afkomstig van de Veluwe en de Kroondomeinen van Paleis het Loo. Hier zijn gediplomeerde jagers actief bezig om de natuur verantwoord te beheren en het wild in stand te houden. Bij een tekort aan Hollands wild wordt bij voorkeur wild ingekocht uit Europese landen waar de jachtcondities vergelijkbaar gelijk zijn aan die in Nederland. De combinatie van specifieke vakkennis die over de jaren is opgedaan, een zorgvuldig opgezet nationaal en internationaal leveranciersnetwerk en de passie voor het ambacht maakt dat Pieter van Meel Wild & Gevogelte nog steeds toonaangevend op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en lokale producten.


Contact

Kom jij langs op onze boerderij om onze producten en unieke manier van werken te ervaren?
We zien je graag. Maak direct een afspraak.

Adres: Rijksstraatweg 9c, 1396 JC Baambrugge