Nieuw in het
assortiment

Kraakverse smaakmakers van Klootwijk AGF

Met trots kondigen wij een nieuwe samenwerking aan: met Janneke en Cees Klootwijk uit Raamsdonk! In de kas van hun tuinbouwbedrijf Klootwijk AGF groeit een waanzinnig rijkdom aan nieuwe en vergeten groenten, bijzondere kruiden en prachtige eetbare bloemen. Producten worden op het allerlaatste moment geoogst, zodat ze kraakvers aankomen op hun bestemming.

Verse producten sinds 1979

Cees en Janneke komen uit een echte telersfamilie. In 1979 beginnen hun ouders hun eigen tuinbouwbedrijf, waar ze voornamelijk sla, andijvie en komkommers teelden. Terwijl haar broer in hun voetsporen volgde en naar de tuinbouwschool ging, koos Janneke ervoor om rechten te gaan studeren. “Toen mijn vader overleed zijn mijn moeder en broer samen doorgegaan. Ik moest er niks van weten,” vertelt ze. Desondanks besloot ze in 2006 om toch toe te treden tot het bedrijf. “Maar, zei ik, dan moet er wel wat gaan veranderen”. Ze besloten om te gaan specialiseren. Naast reguliere groenten werden er ook nieuwe en vergeten soorten ingezaaid. Ook beginnen ze met het telen van bijzondere kruiden en eetbare bloemen. Vandaag de dag worden er door het jaar heen gemiddeld wel 350 verschillende producten in de kas verbouwd. Cees en Janneke doen vrijwel alles zelf: van de zaadwinning tot aan de oogst.

De natuur als uitgangspunt

Janneke: “Wij vinden dat iedereen recht heeft op goede, duurzame, eerlijk geteelde producten”. Klootwijk AGF heeft het keurmerk On The Way to Planet Proof. Ze werken volgens dezelfde principes als de biologische teelt en laten de natuur zo veel mogelijk haar gang gaan. Er wordt met de seizoenen mee geteeld: de kas wordt enkel gebruikt om het seizoen te verlengen en wordt niet verlicht of verwarmd. Gewassen worden in de aarde geteeld, vanuit de overtuiging dat de beste smaak ontstaat wanneer je planten hun voeding uit de bodem laat halen – zoals de natuur het bedoeld heeft. Om die bodem gezond te houden gebruiken ze compost van eigen plantenresten. Daarnaast krijgt de grond tijd om te rusten en werken ze geheel zonder bestrijdingsmiddelen. Begroeiing zoals brandnetel wordt niet weggehaald maar verkocht – want, stelt Janneke, onkruid bestaat niet.

“een plant moet zijn eigen ding kunnen doen”

– Janneke Klootwijk

Nu beschikbaar bij lindenhoff

Aromatische kruiden, bijzondere groenten – ook kiem, micro en mini – en kleurrijke bloemen: Klootwijk AGF heeft een prachtig aanbod van smaakmakers en garnituren. Onze selectie is afhankelijk van het seizoen. Benieuwd wat we op dit moment beschikbaar hebben? Neem gerust contact op!