Onze Partners

Authentieke smaak leveren we niet alleen. Naast een groot aantal boeren en telers werken we al langdurig samen met Pieter van Meel en Brood van Menno.
PIETER VAN MEEL

Pieter van Meel groeide op in de polder ten noorden van Amsterdam, dat in de jaren ’60 bekend stond om de vele poeliersbedrijven die daar waren gevestigd. Pieter werd al jong gegrepen door het ambacht en leerde alles over kippen houden, fokken, vangen, slachten en panklaar maken. Ook ging hij graag mee op jacht in de polder. Hij opende al op twintigjarige leeftijd zijn eigen poelierswinkel, waar hij klein wild, pluimvee en gevogelte van topkwaliteit verkocht.

Het duurde dan ook niet lang voordat zijn producten werden opgemerkt door topkoks. In 1984 opende Pieter van Meel een nieuwe onderneming en ontwikkelde zich tot een zeer gewaardeerde leverancier voor de Nederlandse horeca. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door de zoons van Pieter, aan wie hij zijn passie voor het vak onmiskenbaar heeft doorgegeven.

Tegenwoordig biedt Pieter van Meel Wild & Gevogelte ook een uitgebreid assortiment van groot wild, onder andere afkomstig van de Veluwe en de Kroondomeinen van Paleis het Loo. Hier zijn gediplomeerde jagers actief bezig om de natuur verantwoord te beheren en het wild in stand te houden. Bij een tekort aan Hollands wild wordt bij voorkeur wild ingekocht uit Europese landen waar de jachtcondities vergelijkbaar gelijk zijn aan die in Nederland.

Pieter van Meel Wild & Gevogelte levert uitsluitend écht wild, afkomstig uit de vrije natuur. De dieren worden in vel en veren ingekocht om de versheid te kunnen garanderen. Vervolgens worden ze — direct of na een zorgvuldige rijping, afhankelijk van het soort wild — op vakkundige wijze geplukt, gevild en verwerkt tot ambachtelijke vleesproducten.

De combinatie van specifieke vakkennis die over de jaren is opgedaan, een zorgvuldig opgezet nationaal en internationaal leveranciersnetwerk en de passie voor het ambacht maakt dat Pieter van Meel Wild & Gevogelte nog steeds toonaangevend op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en lokale producten.Brood van Menno

Meer dan tien jaar geleden vertrok Menno naar Frankrijk om echt Frans brood te leren bakken; zuiver brood, zonder hulpstoffen en chemische trucjes. Na een professionele bakkersopleiding in Rouen ging hij werken bij één van de beste bakkers in Parijs. Daar leerde hij desembroden bakken met op molensteen gemalen biologisch meel, in een houtgestookte steenoven.

Een jaar later begon Menno in Rotterdam zijn eigen, echt Franse bakkerij. Al snel wisten vele topchefs zijn brood te vinden en groeide het bedrijf uit zijn jasje. In 2009 opende hij daarom een unieke broodbakkerij in IJsselstein. Hier komen handwerk en machines samen om Menno’s ambachtelijke desembrood, Franse stokbrood en Normandische landbrood op grotere schaal te produceren, zonder concessie te doen aan zijn recepturen en ingrediënten. In de moderne bakkerij worden nog steeds brood gemaakt zoals de Fransen dat doen: met ongecorrigeerd Frans meel van fantastische kwaliteit, zonder onnodige toevoegingen. Het deeg wordt kort gekneed en krijgt daarna de tijd om te rusten en aroma’s te ontwikkelen, voordat het gebakken wordt op de stenen vloer van de oven. Het resultaat is brood zoals brood bedoeld is: heerlijk geurend met een knapperige korst, een onregelmatige structuur en een volle, pure smaak.


Contact

Kom jij langs op onze boerderij om onze producten en unieke manier van werken te ervaren?
We zien je graag. Maak direct een afspraak.

Adres: Rijksstraatweg 9c, 1396 JC Baambrugge