De Open tuin

Aangrenzend aan de Lindenhoff boerderij ligt een bijzondere plek: de Open Tuin. Onder begeleiding werken hier mensen die door uiteenlopende omstandigheden een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

In de Open tuin wordt inmiddels al ruim 14 jaar de uitdaging aangegaan om naast mooie producten te produceren, ook mensen te helpen in hun herstel. Op de tuin kweken onze medewerkers kwalitatief hoogstaande kruiden en groenten van het seizoen. In de winter worden er wortelen, spruitjes en boerenkool — maar ook ’vergeten’ groenten, zoals topinamboer en postelein — geteeld op de koude grond. In de zomer staan de tunnelkassen vol eetbare bloemen en kruiden.

Een gezonde bodem

Om u de beste en mooiste producten te kunnen bieden, beginnen we met aandacht voor de basis: de grond. Een gezonde, vruchtbare grond geeft de meest smaakvolle producten terug. Om dit te bereiken gebruiken we mest van eigen boerderij en compost van eigen plantenresten: waardevolle grondstoffen en hulpstoffen blijven in de kringloop. Met die rijke bodem gaan we aan de slag.

Met de natuur mee

In de tuin wordt met de seizoenen mee geteeld: de natuur kan rustig haar werk doen en alles groeit op zijn eigen tempo in de koude grond of onverwarmde kassen. Er worden allerlei verschillende plantenrassen en -soorten door elkaar gekweekt. Die grote diversiteit, in combinatie met het gebruik van natuurlijke bestrijders, helpt een biologisch evenwicht te creëren en ziekte en plagen onder de duim te houden.

IN DE MAAK

In de tuin maken we niet alleen producten: ook bij onze medewerkers zijn er dingen ‘in de maak’. herstel. Vanuit onze passie voor ontwikkeling en kwaliteit laten wij ook de potentie van onze medewerkers tot bloei komen. Ze worden hier niet gezien als cliënten, maar als volwaardige medewerkers. Door de uitvoering van duidelijke taken, het dragen van verantwoordelijkheden en onze begeleiding hierbij, trainen we hen in werkinhoudelijke kennis, vaardigheden en sociale competenties.

RUIMTE OM TE GROEIEN

Naast het werk in de tuin verzorgen ze de dieren op de boerderij en doen ze aan natuurbeheer in de Gaasperzoom. Ieders capaciteit wordt omgezet naar eigen taken. Er wordt voortdurend een beroep gedaan op de gezonde kant van de medewerkers, ze worden serieus genomen en er is ruimte om te groeien. Dat werkt. Deze mensen staan niet aan de zijlijn, maar leren in een veilige omgeving met verantwoordelijkheden om te gaan en ervaren dat ze, soms voor het eerst, volop meedoen in de maatschappij.


Contact

Kom jij langs op onze boerderij om onze producten en unieke manier van werken te ervaren?
We zien je graag. Maak direct een afspraak.

Adres: Rijksstraatweg 9c, 1396 JC Baambrugge