Dubbeldoe koe

Prachtig gemarmerd, vol van smaak én duurzaam:
dat is het vlees van de Nederlandse Dubbeldoel koe.
Onze Dubbeldoel koeien komen van kleinschalige boerderijen, waar de dieren zo veel mogelijk in het kruidenrijke gras lopen.

Dubbeldoel is geen ras op zich, maar een verzamelnaam voor koeien die een dubbel doel dienen: eerst melk en dan vlees. Omdat Dubbeldoel rassen niet specifiek gefokt zijn voor melk óf vlees, zoals veel moderne runderrassen, geven ze van beiden iets minder. Daar staat tegenover dat de dieren sterker zijn, rustig groeien en geen krachtvoer nodig hebben. Dat is niet alleen beter voor het dier, maar ook voor de aarde – en voor de smaak!

EEN KOE MET TWEE DOELEN

Dubbeldoel koeien zijn koeien die voor zowel melk als vlees gehouden worden. Ze zijn weliswaar iets minder productief dan een modern melk- of vleesras, maar de koeien geven wél heel goede zuivel en erg smaakvol vlees. Onze Dubbeldoel koeien zijn Fleckvieh, MRIJ en Blaarkop runderen, afkomstig van Nederlandse boeren die onze passie voor duurzaamheid en natuurlijke productiemethoden delen.

WELVERDIENDE RUST

Na een carrière van zo’n 4 jaar als melkkoe krijgen de Nederlandse Dubbeldoel koeien een welverdiende rustperiode. Doordat de dieren jarenlang hard gewerkt hebben vervetten ze op natuurlijke wijze vrij snel, met een mooie marmering als resultaat. Dit, in combinatie met de hogere leeftijd van de Dubbeldoel koe, geeft een hoogwaardig stuk vlees met een volle, uitgesproken smaak.

ONZE DUBBELDOEL RASSEN

Lindenhoff haalt haar Dubbeldoel koeien bij een aantal kleine boerderijen in Nederland die onze visie delen. Op deze boerderijen worden drie verschillende rassen gehouden: Maas-Rijn-IJsselvee (MRIJ), een roodbont ras van eigen bodem; Fleckvieh, een grote, stevige koe die afstamt van de Zwitserse Simmentaler; en de Groningse Blaarkop, een oud-Hollands ras met een karakteristieke witte kop en ‘blaren’ rond de ogen. Stuk voor stuk robuuste rassen, die graag buiten zijn en genieten van kruidenrijk gras.

MRIJ koe in de wei
De smaak van Dubbeldoel rund

De smaak van Dubbeldoel rund

Onze Nederlandse Dubbeldoel koeien zijn vrijwel volledig grasgevoerd. Dit, in combinatie met de natuurlijke, rustige manier van groeien en de beweging die onze Dubbeldoel koeien krijgen in de wei, geven het vlees een mooie uitgesproken smaak. Doordat de dieren op natuurlijke wijze mooi vervetten wanneer zij na hun carrière als melkkoe tot rust komen, is het vlees daarnaast prachtig doorregen. Een deel van het vlees wordt door onze slagers minimaal 21 dagen aan het been gerijpt in onze speciale dry-aging cellen. Zo wordt het vlees extra mals en komt de volle, rijke smaak van ons Dubbeldoel vlees nóg beter tot zijn recht.


Contact

Kom jij langs op onze boerderij om onze producten en unieke manier van werken te ervaren?
We zien je graag. Maak direct een afspraak.

Adres: Rijksstraatweg 9c, 1396 JC Baambrugge