Het Gasconne kalf

Mooi zacht en buitengewoon fijn van smaak: dat is Gasconne kalfsvlees. Het rustieke Gasconne rund is van oorsprong een Frans ras dat nooit is gekruist voor betere prestaties. Op de boerderij in Baambrugge groeien de Gasconne kalveren in alle rust op bij hun moeder: beter voor het dier en voor de smaak.

Ons Gasconne kalf wordt geboren op de Lindenhoff Boerderij, maar is van oorsprong afkomstig uit de Franse Pyreneeën. Gasconne is een Race Rustique: een ras dat nooit is gekruist voor betere prestaties. Vanaf de geboorte loopt het kalf samen met de moeder in de stal of wei.

ZIJ AAN ZIJ MET MOEDER

Onze Gasconne kalfjes lopen zij aan zij met hun moeder in de kudde, buiten in de wei of in natuurgebied de Gaasperzoom. De kalveren groeien rustig en gezond op, op hun eigen tempo. Na zes maanden verhuizen de jonge dieren naar de ruime koeientuin, waar ze volop stro, daglicht, frisse lucht en zelfs inpandige bomen tot hun beschikking hebben.

NATUURLIJK & LOKAAL

Aangezien de kalveren vrij rondlopen doen zij zich naast melk ook tegoed aan alles wat de volwassen koeien eten, waaronder kruidenrijk gras en hooi uit de wei, en restproducten uit de omgeving, zoals bierbostel, suikerbiet en aardappels. De gevarieerde voeding en beweging die de kalveren krijgen houdt ze gezond en sterk, en zorgt voor mals, rosé-kleurig vlees.

LINDENHOFF BOERDERIJ DE HORN

Al vier generaties is Boerderij Lindenhoff, gelegen in het pittoreske Baambrugge, in handen van familie Te Voortwis. Duurzaamheid is er een belangrijk thema, en dan in het bijzonder biodiversiteit en bodemgezondheid. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen op het land. Dirco en Joëlle omschrijven hun bedrijfsvoering echter niet als natuur-inclusieve landbouw; ze zien de natuur namelijk als uitgangspunt en leidraad, niet slechts als iets waar rekening mee moet worden gehouden. Ze hebben het daarom liever over landbouw-inclusieve natuur, waarbij de nadruk net anders ligt: in plaats van de natuur zo min mogelijk te belasten, wordt er getracht de natuur zo veel mogelijk te versterken.

Gasconne kalf in de wei
De smaak van Gasconne kalf

De smaak van Gasconne kalf

De gevarieerde plantaardige voeding, in combinatie met de beweging en rust die het kalf krijgt, is terug te zien in de prachtige donkerroze kleur, fijne structuur en unieke smaak van ons Gasconne kalfsvlees. De dieren worden met 12 maanden geslacht. Voordat onze slager het vlees op vakkundige wijze uitbenen, wordt het eerst 14 dagen aan het been gerijpt in onze speciale dry-aging cellen. Zo wordt het vlees nóg malser en komt de volle, zachte smaak het allerbeste tot zijn recht.


Contact

Kom jij langs op onze boerderij om onze producten en unieke manier van werken te ervaren?
We zien je graag. Maak direct een afspraak.

Adres: Rijksstraatweg 9c, 1396 JC Baambrugge